В чем разница между джемов, желе, варенья?


Хотите знать, что именно представляет собой разницу между джемов, желе, джемов и мармелада ???

Это четыре из многих распространенных видов фруктовых деликатесов, которые можно использовать для всех видов удовольствий, от утреннего завтрака вы через десятки kolinarni дополнений в финале каждого десерта.

Желе се приготвя от плодов сок , който е подсладен със захар и се сгъстява с пектин,който в повечето случай се среща естествено в много плодове и има свойства подобни на желатина, или чрез варене на сместа, докато тя пропорционално намалява и се сгъстява .Желето е характерно с кристално бистра и гладка консистенция,която силно прилича на гел и придава уникалното усещане при консумация.

Конфитюрите са направени от сготвени смачкани или пасирани плодове със захар и пектин ( от плодовете ). Тази вълшебна смес се вари докато плодовете се превърнат в меко и ароматно пюре.Конфитюрите се отличават от Желетата с по-малко желирана текстура.Някои конфитюри
съдържат семенцата на плодовете,особено плодовете като ягоди,малини,къпини,смокини и др.

Сладкото се приготвя чрез варене на плодове и захар. Понеже плодовете са много нежни варенето трябва да става изключително внимателно за да не се наруши тяхната цялост.За разлика от конфитюрите,плодовете в този вариант остават в средно големи парчета.Консистенцията тук спрямо Желето и Конфитюрите е доста по едрозърнеста и груба,но за сметка на това,усещането на парченцата ароматни и вкусни плодчета е несравнимо.

Мармалад обикновенно се приготвя от цитруси,но доста често се използват и много други плодове. Характерно и добре познато в България,днес общото определение за мармалад е сладка смес приготвена от добре сварени и финно пасирани шипки,ябълки или сливи.С възхитително балансираната си сладост и леката,приятна горчивина,мармалада е  ключът към един страхотен старт на деня.

 

Comments are closed.