Любопитни факти


…да запечаташ атмосферата на лятото в бурканче…

fresh_fruits-14931751Зимнината е за чревоугодници и практични хора. В нея се крие сладката мъдрост на сърцето. Как да съхраним настоящето за по-неблагоприятни времена от годината? С помощта на неповторими вкусотийки, способни да ни припомнят летните багри, когато навън е навалял сняг, или пролетното изобилие, когато ни заобикалят ароматите на есента. Приготвянето на конфитюри, сладка и мармалади ни потапя в приятната атмосфера на ритуал, носещ най-вече емоционално и гастронимическо удовлетворение – особено като използваме плодове отгледани в нашите родни български плодородни земи.

Когато ние в нашата фабрика за конфитюри “Конпакс” приготвяме нашите конфитюри и сладка запечатваме атмосферата на лятото в бурканче! Насладете се и вие заедно с нас.

Дори в страната на чудесата Сладкото диктува правилата

Maison-Moschino-Milano-Hotel-18[1]Черният пипер сигурно прави всички люти. Оцетът ги прави кисели, горчицата ги огорчава, лукът ги прави лукави, виното носи чувство на вина, а сладкишите ги правят сладки и добри. Колко жалко, че никой не знае за това… Всичко би било толкова просто. Хапнеш си сладка и ставаш добър.

                                                                                         Алиса в страната на чудеста

Конфитюри или Джемове

CAPRIКогато става дума за печене на сладки, добавката без която не можете има много имена, а именно:

ТЕРМОСТАБИЛНИ КОНФИТЮРИ

ТЕРМОСТАБИЛНИ ДЖЕМОВЕ

ТЕРМОСТАБИЛНИ МАРМАЛАДИ

ТЕРМОУСТОЙЧИВИ КОНФИТЮРИ

КОНФИТЮРИ ЗА ПЕЧИВА

КОНФИТЮРИ ЗА ПЕЧЕНЕ

КОНФИТЮРИ ЗА ПЪЛНЕЖИ

ДЖЕМОВЕ ЗА СЛЕПВАНЕ

КОНФИТЮРИ ЗА СЛЕПВАНЕ

ТЕРМОСТАБИЛЕН МАРМАЛАД

ЯБЪЛКОВ МАРМАЛАД

СЛИВОВ МАРМАЛАД

МАРМАЛАД В КАШОН

МАРМАЛАД ЗА КИФЛИ

МАРМАЛАД ЗА ПЪЛНЕЖ

МАРМАЛАД ЗА СЛЕПВАНЕ

МАРМАЛАД ЗА СЛАДКИ

МАРМАЛАД ЗА РЯЗАНЕ

ЛОКУМЕНА ПАСТА

… и не само защото те чудесно са успели да съхранят в себе си страхотния, свеж вкус на плодовете, но и защото  не променят своята консистенция дори и след изпичане. 

…няма никакво значение как ще ги наречете…нашите продукти са наистина с доказано качество и устойчивост и това ги превръща в най-добрият избор.

История на Конфитюрите

Консервирани плодчета, Царски деликатеси или просто Конфитюри

dan_jam

Както и да решите да го наречем, точния произход на конфитюра остава въпрос на исторически дебат. Конфитюрите обаче  имат много богата история и са оценени по целия свят за своите неповторими  аромати и наситения плодов вкус, който съхраняват в себе си. Има сведения, че смелото решение за направата на Конфитюр вероятно започнало в Близкия изток, където захарната тръстика е била в изобилие и се е разпространявала по естествен път. Първата известна книга с рецепти наречена “Кулинарни въпроси”, написана от римския гастроном Marcus Gavius ​​Apicius през първи век, е включвала рецепти за конфитюри.

Смята се, че завръщащите се Кръстоносци първи въвели конфитюра в Европа. В по-късното Средновековие, Конфитюрите стават доста по-популярни и с бързи темпове увеличават разпространението си. Самото приготвяне на този деликатес в Европа може да бъде проследено обратно до 16-ти век, след пристигането на испанците в Западна Индия, които успешно са запазвали плодове под формата на конфитюр в продължение на поколения.

Конфитюрите са били царски деликатес и много голяма част от кралските сладки представлявали именно консервирани със захар ароматни плодове. Летописците на царствените  епохи описват прекрасни, богати cbd products на Луи XIV, които винаги завършвали с плодови консерви сервирани от красиви девойки в сребърни блюда. Всеки от тези плодови деликатеси сервиран във Версай е бил направен от плодове отгледани в царските градини и оранжерии. Те могат да бъдат приготвени от зелени смокини, бебешки патладжани, зелени орехи, шам-фъстъци, боровинки, ягоди, горски плодове и какво ли още не…

Ние от Конпакс ценим качеството на продуктите, който предлагаме и продължаваме да приготвяме нашите продукти по утвърдени стари рецепти.

Ябълката

Ето и малко интересна информация за този вълшебен плод

red-apples-with-water-dropsВкусните плодове растат на сравнително малки, широколистни дървета, чиито произход е Централна Азия, където и до днес може да се види неговия предшественик, така наречения „Малус“. 

Ябълките са били отглеждани в продължение на хиляди години в Азия и Европа, и са били пренесени до Северна Америка от европейските колонизатори. Те са присъствали в митологията на много култури, като скандинавската и гръцката. 

Звучи невероятно, но има повече от 7500 известни сортове ябълки.Различните сортове се отглеждат за различни вкусове и нужди, включително за готвене, прясно хапване,  производство на ябълково вино и вкусен ябълков мармалад.

Годишно се отглеждат приблизително 69 милиона тона ябълки в целия свят. Водещите производители са Китай, САЩ и Турция.

Смята се, че редовната консумация на ябълки оказва изключително въздействие върху здравето на човека.

Ние от Конпакс подбираме внимателно сортовете, който използваме и приготвяме от тях висококачествен ябълков мармалад на който можете да се насладите с удоволствие.