История на Конфитюрите


Консервирани плодчета, Царски деликатеси или просто Конфитюри

dan_jam

Както и да решите да го наречем, точния произход на конфитюра остава въпрос на исторически дебат. Конфитюрите обаче  имат много богата история и са оценени по целия свят за своите неповторими  аромати и наситения плодов вкус, който съхраняват в себе си. Има сведения, че смелото решение за направата на Конфитюр вероятно започнало в Близкия изток, където захарната тръстика е била в изобилие и се е разпространявала по естествен път. Първата известна книга с рецепти наречена “Кулинарни въпроси”, написана от римския гастроном Marcus Gavius ​​Apicius през първи век, е включвала рецепти за конфитюри.

Смята се, че завръщащите се Кръстоносци първи въвели конфитюра в Европа. В по-късното Средновековие, Конфитюрите стават доста по-популярни и с бързи темпове увеличават разпространението си. Самото приготвяне на този деликатес в Европа може да бъде проследено обратно до 16-ти век, след пристигането на испанците в Западна Индия, които успешно са запазвали плодове под формата на конфитюр в продължение на поколения.

Конфитюрите са били царски деликатес и много голяма част от кралските сладки представлявали именно консервирани със захар ароматни плодове. Летописците на царствените  епохи описват прекрасни, богати cbd products на Луи XIV, които винаги завършвали с плодови консерви сервирани от красиви девойки в сребърни блюда. Всеки от тези плодови деликатеси сервиран във Версай е бил направен от плодове отгледани в царските градини и оранжерии. Те могат да бъдат приготвени от зелени смокини, бебешки патладжани, зелени орехи, шам-фъстъци, боровинки, ягоди, горски плодове и какво ли още не…

Ние от Конпакс ценим качеството на продуктите, който предлагаме и продължаваме да приготвяме нашите продукти по утвърдени стари рецепти.

Comments are closed.